Astroloji insanlığın başından beri süregelen bir olaydır. İnsanlar kafalarını kaldırdıklarında ilk gördükleri şey her zaman gökyüzü olmuştur. Bu yüzden de Güneş'e, Ay'a ve yıldızlara önem verilmiştir. Güneş'in ve Ay'ın düzenli hareketleri, mevsimlerin oluşması ve tutulma olayların gerçekleşmesi insanoğlunun dikkatini her zaman çekmiştir.

Astrolojinin tarihi nedir?
Tarihsel veriler ve araştırmalar sonucunda astrolojiyi ilk bulanların Babil'ler olduğu anlaşılmıştır. M.Ö 1600 yıllarda yazıldığı düşünülen Enuma Anu Enlil gibi astrolojik bilgilerin yer aldığı belgelerin parçaları bulunmuştur. Bu belgelerin içeriğinde türlü alametler ve bu alametlerle ilgili birçok yorum bulunmaktadır. Babil'de astroloji günümüzdeki gibi değil daha çok savaş, kıtlık ve meteorolojik olayların öngörülmesinde kullanılmak üzere krala hizmet vermekteydi. Astrolojiyi bilenlerin krala özel hizmet verdiği bilinmektedir. Hindistan'da da insanların astroloji Hakkı'nda yorum yapmaların matematiksel bir düzen kurduğunu gösteren, M.Ö 400'lü yıllara ait olduğu tahmin edilen kanıtlar yer almaktadır.

Burçlar nasıl oluşmuştur?
Eski zamanlarda gök cisimlerinin hareketleri insan kaderini etkileyebileceğine inanılmıştır. Neredeyse bütün toplumlar bu konuda kafa yormuş ve gökyüzündeki hareketlere bakarak benzer birçok burç haritası ortaya çıkmıştır. Burçların belirlenebilmesi için Güneş'in 360 derecelik hareketi esas alınarak 12 parçaya ayrılmıştır. Burçların bu hareketliliği 0 dereceyle Koç burcundan başlar. 12 parçaya bölünen Güneş'in bu hareketliliğini gösteren çizelgeye Zodyak denir. Bir insanın burcu, doğumu sırasında Güneş'in izlediği yöne göre yorumlanmaktadır. Bir yılda dört mevsimin oluşu ve bu mevsimlerin farklı ekinokslara sahip olması, burçlarında dört gruba ayrılmasına neden olmuştur. Bu grubu ateş, toprak, hava ve su oluşturmaktadır. Ateş grubunda Koç, Aslan ve Yay burcu, toprak grubunda Boğa, Başak ve Oğlak, hava grubunda İkizler, Terazi ve Kova, su grubunda Yengeç, Akrep ve Balık yer almaktadır.

Burç sıralaması nasıldır?
Burçlar sırasıyla Koç burcu 21 Mart ile 20 Nisan arası, Boğa burcu 21 Nisan ile 21 Mayıs arası, İkizler burcu 22 Mayıs ile 21 Haziran arası, Yengeç burcu 22 Haziran ile 23 Temmuz arası, Aslan burcu 24 Temmuz ile 23 Ağustos arası, Başak burcu 24 Ağustos ile 23 Eylül arası, Terazi burcu 24 Eylül ile 22 Ekim arası, Akrep burcu 23 Ekim ile 22 Kasım arası, Yay burcu 23 Kasım ile 22 Aralık arası, Oğlak burcu 23 Aralık ile 20 Ocak arası, Kova burcu 21 Ocak ile 19 Şubat arası, Balık burcu 20 Şubat ile 20 Mart arası olarak ayarlanmıştır.