Haftalarca, aylarca para biriktirip veya kredi çekerek hayalinizdeki arabayı almaya karar verdiniz. Belki defalarca modeli konusunda karar değiştirdiniz. Yeterli paranızı kazandınız ve sıra arabanızı almaya geldi. İkinci el veya birinci el bir araba alacaksınız peki araba almak için en doğru zaman nedir?

Sıfır Araba Ne Zaman Alınır?
Öncelikle araba almayı ne için istediğinize karar vermelisiniz. Eğer sıfır bir araba alacaksanız ve yeni modelleri takip ediyorsanız sizin için en doğru zaman Kasım ve Aralık ayları olacaktır. Bu aylarda Bu aylarda araba fiyatlarının düşmesinin iki nedeni olur. Birincisi yeni yılda yeni modellerin piyasaya çıkacak olması. İkincisi Kara Perşembe veya Kara Cuma olarak bilinen indirim günleri. Özel Tüketim Vergisi sonrası da araba fiyatları yükselir. Her sene Aralık ayı öncesi ve sonrası fiyatlarda bir miktar değişiklik olabilir.

Özel Tüketim Vergisi zamlarını takip etmeniz yararınıza olacaktır. Kredi ile araba almak istiyorsanız güncel faiz oranlarını kontrol etmeniz gerekir. Faiz artırımı planlanan bir dönemdeyseniz bu plandan önce kredinizi çekmeniz faydalı olur. Faiz artırımı öncesi çekeceğiniz kredi ile faiz artırımı sonrası kredinin geri ödeme miktarları birbirinden farklı olacaktır.

Kredi ile araba almak isteyen her alıcı ödeyeceği kredinin aylık ödemesi ve toplam geri ödeme tutarının oldukça az olmasını ister. Kredi kullanmadan önce aylık ne kadar ödeyeceğinizi, süre sonunda ne kadar faiz ödeyeceğinizi ve toplamda ne kadar geri ödeme yapmış olacağınızı bankaların internet sayfalarından kontrol edebilirsiniz.

Siz de herkes gibi en iyi arabayı en uygun fiyata satın almak istiyorsanız, her sene yılın ilk aylarında yapılan araba kampanyalarını takip edebilirsiniz.
Yaz sezonu geldiğinde, tatile kendi arabasıyla çıkmak isteyenlerdenseniz ilkbahar aylarında arabanızı alıp, tatil öncesi yeni arabanıza alışmalısınız. İlkbahar aylarında tatilcilerinde etkisiyle araba piyasası canlanmaya başlar.

İkinci El Araba Ne Zaman Alınır?
Özel tüketim vergisi zammı açıklaması sonrası yükselen zamların etkisiyle sıfır araba fiyatları yükseleceği için talepler genellikle özel tüketim vergisi zammından etkilenmeyen ikinci el araba piyasasına kaymaya başlar. Özel tüketim vergisi zammı açıklandıktan sonraki dönemler ikinci el araç piyasası da hareketlenmeye başlar.

Bayramların yaz dönemine denk geldiği son yıllarda en az 5 veya 10 günlük tatile çıkacak olan aileler olacaktır. Hep birlikte rahat ve keyifli bir yolculuk yapmak için kendi aracını almak isteyenler olabilir. Yaz dönemlerinde havaların da ısınmasıyla birlikte araba piyasası da canlanır. Durgun dönemlerde de alıcı bulabilmek için araba fiyatları düşüşe girecektir. Bayram ve tatil dönemlerinin geçmesini beklemek yararınıza olacaktır.