Mete Gazoz ile birlikte Türk okçuluğunun yükselen yıldızı olan Göztepe'nin milli okçusu Yasemin Ecem Anagöz 9 Eylül TV'nin konuğu oldu. Sporizm programında Levent Arıöz'ün sorularını cevaplayan Yasemin Ecem, okçuluğa nasıl başladığını, Göztepe'nin bu branştaki yapılanmasını, Mete Gazoz ile uzun süreden beri devam eden dostluğunu, 2024 Olimpiyatları'ndaki hedeflerini ve gelecek planlarını 9 Eylül TV'ye açıkladı. Anagöz'ün röportajından satır başları şu şekilde: "Okçuluktaki kabuk değişimine federasyonun yeniden yapılanmasıyla 2013 yılında başladık. Çalışma sistemi, kamplar herşey değişti. Ve çalışmalarımızın meyvesini alıyoruz. Göztepe ana lokomotifi futbol olmasına rağmen amatör branşları önemsiyor. 3 senedir sarı kırmızılı kulüpteyim ve çok fazla öğrenci geliyor. İki hafta önce kadın takımımız okçulukta Türkiye 2.'si oldu. Büyüklerdeki ilk başarımızdı ve devamının geleceğine inanıyorum."

METE İLE FARKLI KARAKTERLERİZ

"Mete Gazoz ile 8 yaşından beri birlikte büyüdük. Aslında farklı karakterleriz ama 2013 yılından beri farklılıklarımızla birlikte birlik olmayı öğrendik. Saha dışında da iyi bir dostuz. Olimpiyat, dördüncülüğü, dünya 3.lüğü, dünya rekorları derken bu sene Akdeniz oyunlarında altın madalya almak bizi hiç şaşırtmadı."

OK ATMADAN ÖNCE RUTİNİM VAR

"Ok atmadan önce bir rutin belirliyoruz. Genelde parmaklarımın ucuna dokunurum. Mete Gazoz göğsüne dokunur. Çizgide biz ve hedef kalıyoruz. Rutinlerimiz hedefimizle baş başa kalmamızı, odaklanmamızı sağlıyor." "Zihinsel yenileme için meditasyonla uğraşıyorum Kişisel gelişimime özen göseriyorum. İngilizce'yi çok iyi biliyorum. İspanyolca'yı da 2 senedir öğreniyorum ve geliştirdiğimi düşünüyorum." "Tamamen tesadüfi bir şekilde annemin yönlendirilmesiyle okçuluğa başladım. Annem babam dedi ki ya okçuluğu ya da okulu seçeceksin. İkinci yarışmamda Türkiye rekoru kırdım. O başarının tadını alınca bırakamadım".

İZMİR SPOR KENTİ

"İzmirli kızlar olarak yetiştirilme biçiminden kaynaklı olarak ayaklarımızın üstünde durmayı biliyoruz. Kalite olarak, hayata bakış açısı olarak başarıya odaklı olduğumuzu düşünüyorum. İzmir aynı zamanda bir spor kenti. Futbol ilk olarak İzmir'de oynanmış. İçimizdeki İzmirli gücüyle de iyi şeyler başarabiliyoruz." "Milli maçlar ve Göztepe'nin maçlarını izlemeyi seviyorum ve kardeşim futbolcu aynı zamanda. İzmir'deysem Göz Göz'ün her karşılaşmasında stattayımdır. Değilsem telefondan ya da televizyondan takip etmeye çalışıyorum."

HEDEFİM 2024 OLİMPİYATLARINDA MADALYA

"2015'te 16 yaşındayken yendiğim rakibim 42 yaşındaydı. Rio Olimpiyatları'na gittiğimde İranlı olimpik ve paralimpik yarışan bir kadın vardı. Bir erkekle takım olup bir erkekle yarışabiliyorsun. Yaş sınırın yok. Ben küçücük çcukken dünyaları karşıma aldım. Okçulukta ayrımlaştırma olmaması beni proffesyonelliğe itti." "Göztepe adına ok attığım için çok şanslıyım. Gürsel Aksel Stadı'nın altındaki yerimizde 70 metre mesafeye ok atabiliyoruz. Kışın bu mesafede çalışabilmek büyük nimet. 2024 Olimpiyatları'nda ise madalya almayı hedefliyorum."