Haber/Levent ARIÖZ - Rüzgar sörfü denilince akla gelen ilk isimlerden Çağla Kubat, 9 Eylül TV'nin konuğu oldu. Sporizm programında Levent Arıöz'ün sorularını yanıtlayan Kubat, 16-20 Kasım tarihlerinde Çeşme'nin Alaçatı beldesinde düzenlenecek Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Dünya Şampiyonası'ndan, yetiştirdiği öğrencilere ve yeniden ekranlara dönüp dönmeyeceğiyle ilgili özel açıklamalar yaptı. Çağla Kubat'ın röportajı sizlerle: "2011 yılında Çağla Kubat Windsurf Akademi kulübünü açarken isteğim şuydu. Kendi sporculuğumda ülkemizde profesyonel bir windsorf kulübü bulamamıştım. Bari bundan sonra bu şekilde bir oluşum kurarak gençlere yardımcı olayım. Windsörf'ü 7'den 70'e tanıtmak hedeflerimizden biri. Ama daha küçük yaşlardan başlayarak çocukları hazırlamak, dereceler almak Türkiye'de ve uluslararası başarılar yaşamak hayalimdi. Şu an hayalimi yaşıyorum.

Milli takım windsörften oluşuyor. Ay yıldızlılara bir çok sporcu yetiştirdik. Şimdi olimpiyatta başarılı olan sporcular olsun istiyoruz. Eşimle birlikte bu iş için uğraşıyoruz. Dünya şampiyonasının ardından, windsörfün iki ayrı kategorisinde öğrencilerimizi çalıştıracağız. Ve bu hedefimize ulaşmak için gayret edeceğiz."

DOĞUM GÜNÜNDE DUNYA ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR
"16-20 Kasım'da Dünya Şampiyonası Alaçatı'da olacak. 2015'e kadar 10 sene aralıksız yapılmış. Alaçatı'yı Windsörf cenneti haline getiren bu yarışlardı. Fakat kolay bir organizasyon değil. Ülkemizde yaşanan problemlerden dolayı ara verildi. Şimdi tekrar düzenlenecek. Biz organizasyonu üstlendik. 16 Kasım aynı zamanda benim doğum günüm ve hoş bir sürpriz olduğunu düşünüyorum."

KIZIM EN MUTLU OLACAĞI İŞİ YAPSIN
"Her zaman kızım için en mutlu olacağı işi yapmasını, benim gibi tutkusunun peşinden koşmasını isterim. Ailem de böyle yapıp farklı spor dallarıyla beni tanıştırdı. Ben en mutlu olduğum dalı seçtim. Selin şu an tenis, tekvando, windsörf yapıyor. Okulda voleybol oynuyor. Mutlaka hayatında spor olsun. İlla profesyonel olarak uğraşsın istemem. Hayatının bir parçasında sporun olması önemli. Ben hayatında doğa sporları ve hobisi olmasını arzu ederim."

ALAÇATI DÜNYADA TEK
"Alaçatı dünya için çok önemli bir sörf öğrenme merkezi. Bu anlamda dünyada tek. Danimarka'da benzer bir yer var ama orası da çok soğuk. Bir koyun içine saklandığı için ve rüzgar içine girdiğinden dolayı çocukların öğrenmesi için mükemmel bir alan. Sığ bir su, altı kum. Plaj olmaya uygun bir yer değil. Çünkü güneş tepenizden geliyor. Ayrıca kuşlar için bir göç alanı. Çok farklı kuşun konakladığı bir alandan bahsediyoruz. Aslında oranın hiç yapılaşmaması gerekiyordu. Şu an kentleşme tehlikesi altında. Otellerin yapılması düşünülüyor. Rant, işin içine girdi. Turizm ve Spor bakanlığı bu bölgeyi spor alanı ilan etti. Bunun değiştirilmemesi gerekiyor. Senede 3 hafta eşimin ailesi Karayip Adaları'na gidiyorum. Bazı adalar var. Sörfle bile gelirken, sörfteki hızınızı yavaşlatmanız gerekiyor. Adanın içine kesinlikle motorlu araçlar sokulmuyor ,doğayı korumaya çalışıyorlar. Biz de bu duyarlılıkta olmalıyız. 2 senedir bir mücadelenin içindeyiz. Destekçilerimiz oldu. Dünyanın windsörf başkenti dedikleri Alaçatı'yı yıllarca çocuklarımızın faydalanması için koruyabiliriz."

ARKA SOKAKLAR DEVAM EDECEK
Dizilerde oynadığım sırada sörf yapıyordum. Şimdi hayatımın çoğunu windsörf alıyor. Ve uzun soluklu bir projeye vakit ayıramam. Sporu tanıtan çocuk ve sporla bağlantılı programlar ileride yapabilirim. Arka Sokaklar dizisinde oynadığım dönemler unutulmazdı. 16-17. sezonunu geride bıraktı ve devam ediyor. Pek bitecek gibi de görünmüyor Oradaki çocuklar büyüdüler. As kadro ilerliyor. Gerçekten güzel bir oluşum. Ben de oradan büyük kazanımlar elde ettm. Özgür Ozan, Zeynep Beşerler, Şevket Çoruh ile hala görüşüyorum. Hem Türk halkında tanınırlığım açısından hem de güzel bir tecrübe olmasından hayatımda unutamadığım yıllar geçirdim Arka Sokaklar dizisinde.