Ramazan Bayramı yaklaşırken, emeklilerin gözü kulağı ikramiye ödemelerinde. Geçmiş yıllarda 2 bin lira olarak belirlenen ikramiye tutarı, bu yıl itibariyle 3 bin liraya yükseltildi. Peki, bu artışın ardından emeklilerin merakla beklediği ikramiye ödemeleri ne zaman gerçekleşecek?

5000 Tl Ikramiye Bekleyen Emeklileri Üzen Haber! Yılbaşından Sonraya Mı Kaldı?5

TSKB'den 1.9 milyarlık net kar TSKB'den 1.9 milyarlık net kar

Emekli İkramiyesinde Son Durum

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen 8. Yargı Paketi ile emekli bayram ikramiyesi tutarı 3 bin liraya çıkarıldı. Bu gelişme, milyonlarca emekli ve hak sahibinin yüzünü güldürdü. Ancak şimdi merak edilen konu, bu ikramiyelerin ne zaman hesaplara yansıtılacağı.

5000 Tl Ikramiye Bekleyen Emeklileri Üzen Haber! Yılbaşından Sonraya Mı Kaldı?4

Ödeme Takvimi Bekleniyor

TBMM’de kabul edilen düzenleme ile emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin artırılması, emeklilerin bayram öncesi finansal planlamalarında önemli bir yer tutuyor. Ödeme takviminin açıklanmasıyla birlikte, emekliler planlarını ona göre yapacaklar.

5000 Tl Ikramiye Bekleyen Emeklileri Üzen Haber! Yılbaşından Sonraya Mı Kaldı?2

İkramiye Ödemeleri ve Detaylar

Her yıl olduğu gibi, 2024 Ramazan Bayramı öncesinde de emeklilere ikramiye ödemeleri yapılacak. Yapılan son düzenlemeyle, ikramiye tutarı 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi. Bu artış, emeklilerin alım gücünü destekleyecek ve bayram harcamalarına katkı sağlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Saray'ında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Bayram ikramiyeleri 3 bin lira olarak belirlendi. Bir gelişme var mı?" sorusuna Işıkhan, "Hayırlı olsun. Yasa Meclis'ten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak" yanıtını verdi.

SSK BAĞ-KUR PRİM EŞITLEMESINDE SON DURUM


Bakan Işıkhan, Bağ-Kur'luların sigorta prim gün sayısının, SSK'lıların prim gün sayısıyla eşitlenmesi konusunda seçim sonrası çalışma olup olmayacağıyla ilgili soru üzerine, "O da orta vadeli planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabii" dedi.

İstihdamı artırmanın ve kayıt dışılığı azaltmanın, en önemli hedefleri arasında bulunduğunu belirten Işıkhan, ayrıca Emekliler Yılı kapsamında emeklilere desteklerinin olacağını ve çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ