Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), her yıl binlerce polis memuru alımı yapmaktadır. Polis olmak isteyen adaylar, EGM’nin internet sitesinden duyurulan başvuru tarihlerini ve şartlarını takip etmelidir. 2024 yılında da EGM tarafından polis alımı yapılması beklenmektedir. Peki, 2024 polis alımı başvuruları ne zaman? EGM polis alımı başvuru şartları neler? İşte detaylar…

655c91fb86b24469e40284fc

2024 Polis Alımı Başvuruları Ne Zaman?

EGM, polis alımlarını genellikle iki kategoride gerçekleştirmektedir: Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Akademisi. POMEM’ler, ön lisans ve lisans mezunu adaylara polis memuru yetiştirmek amacıyla kurulmuş eğitim kurumlarıdır. Polis Akademisi ise, lisans mezunu adaylara polis memuru ve komiser yardımcısı yetiştirmek amacıyla kurulmuş eğitim kurumudur.

655c930586b24469e4028500

2023 yılında, POMEM’lere 10 bin polis alımı yapılmıştır. 2024 yılında da POMEM’lere benzer sayıda polis alımı yapılması beklenmektedir. Polis alımı için başvurular genellikle Eylül-Ekim aylarında yapılır. Başvurular, EGM’nin internet sitesinden e-devlet şifresi ile yapılır. Ön başvurusu kabul edilen adaylar, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavına tabi tutulurlar. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınavına katılırlar. Mülakat sınavında başarılı olan adaylar, polis memuru olarak atanırlar.

Polis Akademisi’ne ise, 2 bin polis memuru ve 500 komiser yardımcısı alımı yapılmıştır. 2024 yılında da Polis Akademisi’ne benzer sayıda polis memuru ve komiser yardımcısı alımı yapılması beklenmektedir. Polis Akademisi’ne başvurmak için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmek ve belirlenen puan türünden en az 60 puan almış olmak gerekmektedir.Başvurular, ÖSYM’nin internet sitesinden yapılır.

 Başvurusu kabul edilen adaylar, fiziki yeterlilik sınavı, yazılı sınav ve mülakat sınavına tabi tutulurlar. Sınavlarda başarılı olan adaylar, polis memuru veya komiser yardımcısı olarak atanırlar.

655c930586b24469e4028504

EGM Polis Alımı Başvuru Şartları Neler?

EGM polis alımı için başvuracak adayların, aşağıdaki genel ve özel şartları taşıması gerekmektedir:

Genel Şartlar

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak
  • 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olmak
  • Erkek adaylar için 167 cm, kadın adaylar için 162 cm’den kısa boylu olmamak
  • Beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak
  • Sağlık yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak
  • Adli sicil kaydı ve güvenlik soruşturması bulunmamak
  • Askerlik görevini yapmış veya ertelemiş olmak

Özel Şartlar

  • POMEM için ön lisans veya lisans mezunu olmak
  • Polis Akademisi için lisans mezunu olmak
  • KPSS’den belirlenen puan türünden en az 60 puan almış olmak
  • EGM tarafından yapılacak fiziki yeterlilik, yazılı ve mülakat sınavlarında başarılı olmak

655c91fb86b24469e40284f7

EGM'nin 2024 Polis Alımı İçin Hazırlıkları Başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından planlanan 2024 polis alımı başvurularının heyecanı başlıyor. 31. Dönem POMEM başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu olurken, EGM toplamda 10 bin 102 polis ve memur alımı gerçekleştirecek. Detaylar için okumaya devam edin.

Kars Tarım İl Müdürlüğü el koydu! Kars Tarım İl Müdürlüğü el koydu!

EGM 10 Bin 102 Personel Alımına İlişkin Detaylar Belli Oldu

EGM'nin merkez teşkilatında görevlendirmek üzere planlanan 10 bin 102 polis ve memur alımı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile resmiyet kazandı. Kadro ihdasıyla birlikte merkez teşkilatına 500 polis memuru, 90 başmüfettiş, 10 merkez emniyet müdürü, taşra teşkilatına ise 9 bin 500 polis memuru ve moral eğitim merkezi müdürü ile müdür yardımcısı alımı yapılacak.

EGM 10 Bin 102 Personel Alımı Detayları ve Tarihleri

EGM polis alımı için başvuru tarihleri ve şartları, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak açıklamayla belirlenecek. Hem polis memuru hem de memur alımlarında yoğun bir talep bekleniyor. Başvuru süreciyle ilgili detaylar henüz açıklanmasa da, polis adayları heyecan içinde beklemeye geçti.

POMEM ve PMYO: Polis Olma Yolları

Eğitim görmek isteyen polis adayları için POMEM ve PMYO önemli kapılar aralıyor. POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) ve PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu), lise mezunu olan adaylara kapılarını açıyor. POMEM, 4 aydan az olmamak üzere parasız, üniformalı ve yatılı mesleki eğitim sunarken, PMYO 2 yıllık süreyle ön lisans düzeyinde eğitim veriyor.

Başvuru Süreci ve Şartları Yakında Açıklanacak

EGM'nin 10 bin 102 personel alımı başvuru süreci ve şartları için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Adaylar, başvuru tarihleri ve şartlarını öğrenmek için EGM'nin resmi açıklamasını bekliyor. Başvuru süreciyle ilgili detaylar geldikçe sizlere aktaracağız.

Kaynak: HABER MERKEZİ