Türkiye Üniversitelerarası Karate Şampiyonası gerçekleşti Türkiye Üniversitelerarası Karate Şampiyonası gerçekleşti

Heyecanlı bekleyiş devam ediyor! 2023 KPSS sonuçlarıyla öğretmenlik yolunda adım atanların gözü kulağı, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek duyuruda. Öğretmen atama branşları ve kadro dağılımları, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı tarafından resmi web sitesi üzerinden ilan edilecek. Peki, öğretmen atamaları için geri sayım başladı mı? 2024 öğretmen atama branş dağılımı ve kontenjanları belli oldu mu? İşte, en güncel öğretmen atama haberleri...

Öğretmen Atama Takvimi 2024

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları, öğretmen adaylarını umutlandırdı. 2023 KPSS sonuçlarına göre başvuruda bulunacak öğretmen adayları, atama takvimiyle birlikte kadro ve branş dağılımlarını merak ediyor. Önümüzdeki hafta yapılacak Kabine Toplantısı'nda alınabilecek kararlar da büyük bir önem taşıyor. İşte öğretmen atamalarıyla ilgili detaylar...

2024 Öğretmen Atamaları Ne Zaman?

Geçtiğimiz günlerde Bakan Tekin, öğretmen atamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. "2023 KPSS puanlarına göre öğretmen atamalarını gerçekleştireceğiz ve önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile diğer ilgili kurumların vereceği kadro sayısına göre takvimimizi belirleyeceğiz" dedi. Atama sayısının belirlenmesi için Kabine Toplantısı'nın beklendiğini belirten Tekin, "Atama sayısı belli olduktan sonra branş bazlı dağılımı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kadro ve Branşlar Ne Zaman Açıklanacak?

MEB, 2024 öğretmen atama takvimi kapsamında kontenjanlar ve branş dağılımlarını açıklayacak. Gelişmeleri yakından takip etmeye devam edin.

Hangi Branşlarda Atama Yapıldı?

Geçtiğimiz Mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması gerçekleştirilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı, bu atamalarda sınıf öğretmenliği için 7 bin 878, rehberlik alanı için 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği için 3 bin 269, ilköğretim matematik için 2 bin 656, din kültürü ve ahlak bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayırmıştı. Atamaların büyük bir kısmı deprem bölgesine yapılmış, 22 bin 500'den fazla öğretmen ise başta Hatay olmak üzere depremden etkilenen illere atanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ