İBB'nin üniversite bursu başvuru süreci, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve ödeme tarihleri gibi önemli detayları ele alacağız. Peki, 2023-2024 İBB ilk üniversite bursu ne zaman yatacak? İBB burs başvuru sonuçları sorgulama ekranı

İBB Üniversite Burs Başvuru Süreci

İBB üniversite bursundan yararlanmak isteyen öğrenciler için başvuru süreci oldukça kolay ve online olarak gerçekleştirilebilmektedir. Adaylar, herhangi bir kuruma gitmeden internet üzerinden başvurularını tamamlayabilirler. İBB, başvuru işlemleri sonrasında kazanan öğrencileri SMS yoluyla bilgilendirir.

Bu yılki burs başvuruları 20 Ekim tarihine kadar devam edecek. Başvurularını tamamlayan adaylar, başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başlayacak.

Kimler Başvurabilir?

İBB tarafından sunulan bu burs imkanından yararlanmak için bazı önemli kriterler bulunmaktadır. Başvuruda bulunan adayların 30 yaşından küçük olmaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Üniversiteye yeni yerleşen adayların yanı sıra ara sınıf ve son sınıf öğrencileri, yıl sonu başarı puanı şartlarını sağladıkları takdirde burs başvurusu yapabileceklerdir. Ancak Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ile Atatürk Üniversitesi'nde açıktan ön lisans ve lisans eğitimi alan öğrenciler burslardan yararlanamayacaktır.

Burs Sonuçları ve Ödeme Tarihleri

Burs başvurularının sona ermesine kısa bir zaman kala adaylar, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmektedirler. Ancak şu an için resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Geçtiğimiz yıl sonuçlar Aralık ayında duyurulmuştu, bu nedenle 2023-2024 İBB burs sonuçlarının en geç Aralık ayının ilk haftasına kadar açıklanması beklenmektedir.

Ege Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak Ege Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, burs ücretlerini öğrencilere 2.000 TL olarak 3 ayrı taksit halinde aktaracaktır. Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra ödemelerin Ocak ayına kadar başlaması öngörülmektedir. Ancak, sonuçlar açıklanmadığı için kesin bir tarih henüz belirlenmemiştir.

İBB üniversite bursuna kimler başvurabilir?

İstanbul'da ön lisans ve lisans eğitimi alan veya ailesi İstanbul'da ikamet eden öğrenciler başvurabilir. Ayrıca, 30 yaşından küçük olmak gerekmektedir.

Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Henüz resmi bir açıklama yok, ancak geçtiğimiz yıl sonuçlar Aralık ayında açıklanmıştı.

Burs ödemeleri nasıl yapılacak?

Burs ücretleri öğrencilere 2.000 TL olarak 3 taksit halinde yatırılacak.

Üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler başvurabilir mi?

Evet, üniversiteye yeni yerleşen adaylar da başvuru yapabilirler.

Hangi üniversitelerde okuyanlar burs başvurusu yapabilir?

Devlet üniversitesinde eğitim alanlar, vakıf (özel) üniversitelerde tam burslu okuyanlar, normal öğrenim süresinde eğitimine devam eden öğrenciler burslardan yararlanabilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ