Tiyatro oyunu gibidir futbol… Sadece yazılan oynanmaz! Doğaçlama oynanır. Zaten yazılan oynanırsa futbol olmaz! Seyircisi ile yönetmeni ve diğer materyalleri ile benzerler ama birbirlerine… Lig maçlarının tamamı 2 perdelik oyunlar halinde oynanır. Uzun soluklu kumpanyalar ya da tiyatro oyunlarının turneleri gibi sezonları vardır futbol oyunlarının da…
On gözle beklediğimiz 1.perdeler dün Türkiye Profesyonel Süper ve 1. Ligindeki maçlar ile açıldı. Kimilerimiz ekranlarının başında, kimilerimiz canlı gözlerle, kimilerimiz telefonlarından saha içerisindeki heyecanlara ortak oldular.
Bizim heyecanımız da bugün akşam evimize konuk olacak Fenerbahçe’nin ziyareti olacak... 14 yıl aradan sonra Süper Lig tadını biz İzmirlilere hatırlatacak olan Göztepe’miz bu akşam Bornova Aziz Kocaoğlu Stadında Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Ne var ki seyircisiz oynama cezası nedeniyle sadece 300 kadar Fenerbahçe taraftarı müsabakayı tribünlerden izleyebilecek.
Tribün demişken Göztepe’nin Süper Lige çıkışında büyük katkısı olan bu butik stada Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yoğun çabaları sonucunda 3600 kişilik bir tribün ilave edildi. Kuzeyde olan bu portatif tribün ile kapasite de neredeyse 10 bin oldu. 6000 kişi ile sahayı dar eden Göz Göz, 10 bin ile neler yapmaz?
Ayrıca seyircisiz oynamasına rağmen, daha fazla misafir bileti uğruna Atatürk Stadını tercih etmeyen Göztepe Yönetimini de tebrik ediyorum. Bu hareketle Göztepe bir kez daha büyüklüğünü kanıtlamıştır. Birçok kişinin öngörüsü Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarının Atatürk Stadında oynanacağı şeklinde idi. Haksız bir hesap da değildi aslında bu… Özellikle paranın kulüplerin yönetiminde bu denli önemli olduğu bir zamanda…
Velhasıl Göztepe Perde diyor! Perde diyen her oyunun oyuncusu da salonda seyirci görmek, ona oynamak ister. Yoksa neye yarar canlı oyun! Göztepe’nin perdesi de seyircisiz maalesef! Aldığım duyumlara göre taraftarlar da stadın dışından kalp gözleri ile izleyecekler takımlarını… Desteklerini iletecekler tribünlerin ardından… Tüm taraftarlardan tek ricam hiçbir takım bir daha seyircisiz oynamasın! Ne içeride… Ne de dışarıda… Ya değilse perdenin ne anlamı var?